HTML

ITÉlet

Egy multinacionális cégnél dolgozó informatikai manager szakmai blogja. Észrevételek, tapasztalatok szoftver fejlesztésről, vezetésről, managementről és hatékonyságról itthoni és külföldi példákon keresztül. Az informatikáról másképp...

Utolsó kommentek

  • 232323: Szóval managernek jó lenni, akkor dől a nagy lé, felelősség meg számonkérés sehol. Krém. (2019.10.31. 15:24) Kirúgják-e a menedzsert ha hibázik?
  • Simon Géza: "A következő forradalmi áttörés, nagy dobás, ami megint tőzsdei felfutáshoz vezet, az nem valamilyen informatikai dolog lesz, hanem egészen más." Ha a generic AI nem informatikai, akkor igazad van.... (2018.02.19. 07:01) Az IT jövője
  • pggp: @AnyTink: Köszi, de én csak egy blog olvasó vagyok, aki jól tudja használni a keresőt ;-) (2017.10.17. 07:19) Milyen volt hazaköltözni?
  • AnyTink: @pggp: :) Gratulálok a család bővüléséhez és a sikeres 'hazatelepedéshez'. Mi most gondolkodunk a hazaköltözésen és jó olvasni mások élményéről! Köszönöm az írásod :) (2017.10.16. 18:49) Milyen volt hazaköltözni?
  • pggp: Tulajdonképpen igen, alakult valami: akocsis.com "2017 április, Dália eloször Szentesen" ;-) (2017.06.06. 21:51) Milyen volt hazaköltözni?
  • Utolsó 20

Az egyik legelső dolog, amit külföldön megtanultam: csináld azt, amit csinálni szeretnél.

Ez annyira egyszerű, de mégis annyira nem így teszünk! Annyi kényszer van az életben, amivel együttélünk, és eszünkbe sem jut változtatni.

A bölcsesség egyben azt is mondja, hogy ha nem szereted amit csinálsz, akkor válts.

Mindig is csodáltam azokat az embereket, akik utálják a munkahelyüket, utálják amit csinálnak, de mégis kitartanak. Van valami különleges azokban, akik minden nap bejönnek dolgozni és elmondják, hogy ez milyen pocsék hely, és holnap biztosan felmondanak. Aztán ha 1 év múlva visszamész, még mindig ott vannak, és pont ugyanolyan keserű szájízzel bizonygatják hogy éppen folyamatban van egy új állás, és jövő héten bizisten kilépnek. (Ami természetesen nem következik be)

Értem hogy a kiadásokat fizetni kell, és ezért nem léphetnek "csak úgy" ki. De akkor legalább legyenek csöndbe, üljenek a sarokban és amikor meglesz az új állás menjenek. Annak viszont semmi értelme, hogy valaki hangoskodik, aztán nem lép.

Ezek az emberek nagyon károsak. Tönkreteszik a többiek lelkesedését. Megmérgezik a közösséget. A méreg akkor is ott fog maradni, amikor ők már nincsenek.

Kérem, ha valaki utálja a munkahelyét, akkor legyen benne annyi gerinc hogy továbblép! Ha pedig nincs benne annyi gerinc, akkor maradjon csöndben és örüljön hogy van állása!

Mindenkinek azt tanácsolom, ha ilyen beosztottra akad, azonnal rúgja ki gondolkodás nélkül. Mindenki sokkal jobban jár...

Címkék: motiváció csapat

A bejegyzés trackback címe:

https://akocsis.blog.hu/api/trackback/id/tr695211183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tamas 2012.03.06. 12:09:30

Egy kérdés csak: hol volt az a külföld? Azért érdekel, mert a német, az angolszász, vagy a skandináv kultúra más és más.

Ismeretlen_102125 2012.03.06. 14:43:03

Skandináviában még nem dolgoztam, de volt egy finn munkatársam - és ő is a napos oldaláról nézte az életet.

Viktor 2012.03.06. 15:52:34

Vappu-n (május 1) is láttam finneket, akik az élet napos oldalát nézték :-) Bár az nem világos, hogy ez a külföld dolog hogy jön ide.

Tamas 2012.03.06. 18:01:33

@akocsis: Köszönöm a választ, de nem ezt kérdeztem :) Hanem hogy amilyen "multis" és "külföldi" példákról írsz, azok kulturálisan hova tartoznak. Azért érdekel ez, mert dolgoztam már együtt finn illetve holland kutatókkal, és tárgyalási- meg személyes stílusban egészen mást hoztak. Amúgy, én speciel cserediák voltam Finnországban, és igen, volt aki az élet napos oldalát nézte, főleg tavasztól őszig. Az év másik felében meg nézhetik a csillagosat :) @Viktor: A külföld úgy jön ide, hogy az "archives" oldalon a bejegyzés ízelítője ez az egy sor: "Az egyik legelső dolog, amit külföldön megtanultam: csináld azt, amit csinálni szeretnél. ".

Ismeretlen_102125 2012.03.06. 22:08:27

@Tamás: nekem az első külföld USA volt

Tamas 2012.03.07. 08:53:08

@akocsis: Ahogy elképzelem, az USA-beli multis élmények tényleg relevánsak, bárhova is megy az ember.
süti beállítások módosítása