HTML

ITÉlet

Egy multinacionális cégnél dolgozó informatikai manager szakmai blogja. Észrevételek, tapasztalatok szoftver fejlesztésről, vezetésről, managementről és hatékonyságról itthoni és külföldi példákon keresztül. Az informatikáról másképp...

Utolsó kommentek

  • 232323: Szóval managernek jó lenni, akkor dől a nagy lé, felelősség meg számonkérés sehol. Krém. (2019.10.31. 15:24) Kirúgják-e a menedzsert ha hibázik?
  • Simon Géza: "A következő forradalmi áttörés, nagy dobás, ami megint tőzsdei felfutáshoz vezet, az nem valamilyen informatikai dolog lesz, hanem egészen más." Ha a generic AI nem informatikai, akkor igazad van.... (2018.02.19. 07:01) Az IT jövője
  • pggp: @AnyTink: Köszi, de én csak egy blog olvasó vagyok, aki jól tudja használni a keresőt ;-) (2017.10.17. 07:19) Milyen volt hazaköltözni?
  • AnyTink: @pggp: :) Gratulálok a család bővüléséhez és a sikeres 'hazatelepedéshez'. Mi most gondolkodunk a hazaköltözésen és jó olvasni mások élményéről! Köszönöm az írásod :) (2017.10.16. 18:49) Milyen volt hazaköltözni?
  • pggp: Tulajdonképpen igen, alakult valami: akocsis.com "2017 április, Dália eloször Szentesen" ;-) (2017.06.06. 21:51) Milyen volt hazaköltözni?
  • Utolsó 20

Idézet naffeju Mennyi vagy nem menni című blogjából. Provokatív, nem értek egyet vele teljesen, de érdekes kérdéseket boncolgat.

Idézet naffeju Mennyi vagy nem menni című blogjából. Provokatív, nem értek egyet vele teljesen, de érdekes kérdéseket boncolgat.

A magyarról

A magyar nem tud menedzselni, se magát, se mást. Nincs érzéke a marketinghez, nem érti a pénzügyeket, a piaci verseny számára barátságtalan és kellemetlen. Nem tud se bankot vezetni, se céget, se egy éttermet, buszt pedig nem is akar. Utálja az ügyfeleit, mert munkát adnak neki, utálja azt, akinek van pénze, mert miért nem neki.

Nincs stratégiája, csak túlélési taktikája, nincs víziója, csak bűnbakja. Nincs csapata, csak harácsolt pénze, nem motivál, hanem ostoroz, de nem is motivált, hanem ostorzott. Fingja sincs a szakmájáról, de előrejutni úgysem tud azáltal, hisz' okosan kell csinálni, keményen csak a hülyék szokták. Papírjai vannak, tudása nincs, nem beszél nyelveket sem, és a filmeket is feliratozva nézi meg. Nem érdeklődik a dolgok iránt, hanem a szájába várja az érdekes dolgokat. Nem tájékozódik, csak szórakozni akar.

Címkék: magyar

A bejegyzés trackback címe:

https://akocsis.blog.hu/api/trackback/id/tr65211290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

activer 2010.01.28. 16:46:15

Én pedig egyáltalán nem értek vele egyet! Nem tudom ki az a naffeju (nagyfejű?), de foglalkozhatna kicsit önmagával.

Hesz Roland · http://rolandhesz.com 2010.01.30. 18:36:11

Na most elgondolkodtam: ezek szerint nem vagyok magyar. Meg apám sem. Viszont nagyon sok nyugati ember ezek szerint magyar :) Verzió kettő: az iromány túláltalánosít. De kérdések bizony boncolgat, hiszen tényleg naponta találkozni ilyen emberekkel, és bármennyire is fáj, nagyon sok helyen tényleg így működnek a dolgok.
süti beállítások módosítása