HTML

ITÉlet

Egy multinacionális cégnél dolgozó informatikai manager szakmai blogja. Észrevételek, tapasztalatok szoftver fejlesztésről, vezetésről, managementről és hatékonyságról itthoni és külföldi példákon keresztül. Az informatikáról másképp...

Utolsó kommentek

  • 232323: Szóval managernek jó lenni, akkor dől a nagy lé, felelősség meg számonkérés sehol. Krém. (2019.10.31. 15:24) Kirúgják-e a menedzsert ha hibázik?
  • Simon Géza: "A következő forradalmi áttörés, nagy dobás, ami megint tőzsdei felfutáshoz vezet, az nem valamilyen informatikai dolog lesz, hanem egészen más." Ha a generic AI nem informatikai, akkor igazad van.... (2018.02.19. 07:01) Az IT jövője
  • pggp: @AnyTink: Köszi, de én csak egy blog olvasó vagyok, aki jól tudja használni a keresőt ;-) (2017.10.17. 07:19) Milyen volt hazaköltözni?
  • AnyTink: @pggp: :) Gratulálok a család bővüléséhez és a sikeres 'hazatelepedéshez'. Mi most gondolkodunk a hazaköltözésen és jó olvasni mások élményéről! Köszönöm az írásod :) (2017.10.16. 18:49) Milyen volt hazaköltözni?
  • pggp: Tulajdonképpen igen, alakult valami: akocsis.com "2017 április, Dália eloször Szentesen" ;-) (2017.06.06. 21:51) Milyen volt hazaköltözni?
  • Utolsó 20

Informatikusok számára ismerős szituáció: a cég váratlanul kiszervezi call-center tevékenységét Indiába, az elindulásról és a bonyodalmakról szól a sorozat. Avagy az amerikai menedzser botlásai kulturális különbségekkel fűszerezve.

Informatikusok számára ismerős szituáció: a cég váratlanul kiszervezi call-center tevékenységét Indiába, az elindulásról és a bonyodalmakról szól a sorozat. Avagy az amerikai menedzser botlásai kulturális különbségekkel fűszerezve.

Wikipedián lásd: http://en.wikipedia.org/wiki/Outsourced_(TV_series)

A kiszervezés, a call-center, átszervezés és új csapat építése mind-mind olyan dolog, ami a multinál bizony ismerős lehet. Ezeket a szituációkat fogja meg a sorozat és üti le a magas labdákat.

Rendkívül vicces – nevetünk rajta, de nem tudom, hogy azért, mert annyira képtelen dolgokat jelenítenek meg, vagy azon, hogy azok a képtelen dolgok túlságosan ismerősek.

Ott van például ahogyan a film elindul: Todd Demsey, az amerikai menedzser bemegy egy üres irodába, és csodálkozva szétnéz: hol vannak a többiek? Pénteken még rengetegen dolgoztak, hétfőn pedig üres az épület.

Vagy Rajiv Gidwani elvei a beosztottak ösztönzéséről:
„A félelem a legjobb motiváció. Néha azt hiszem a szégyen, de legtöbbször a félelem.”

Rajib nagyon jól megjelenti a főnök helyettesét, aki folyamatosan a főnöke kifúrásán dolgozik, és konkrét tervei vannak a hatalomátvételre. Annyira, hogy az már vicces.

Ott van Manmeet, aki rögtön spanoskodik a főnökkel.

Madhuri egy csendes félénk lány, nagyon jól kidolgozott karakter. Őt pusztán azért vették fel, hogy legyen kit kirúgni az elején, és ezzel motiválják a többieket keményebb munkára. Todd azonban támogatja, és marad. Madhuri a call-center-ben annyit keres egymaga, hogy az egész családját el tudja tartani (feltehetőleg nem kicsi család).

Asha, aki mindig felszólal a többiekért, ő fogalmazza meg a kétségeket és a hívja fel a figyelmet a problémákra. Az a típus, aki okos, de mint szókimondó teremtés, „minden baj forrása” feltehetőleg először rúgnának ki.

Gupta, akit senki se szeret, nem jön ki jól a többiekkel, de mindig a középpontba szeretne kerülni.

És persze ott van egy amerikai és egy ausztrál call-center menedzser, akik próbálnak Toddnak tanácsokat adni, miközben éppen ők szorulnának segítségre.

Nehéz eldönteni, hogy az indiai kultúra a furcsa, vagy az amerikai menedzser, aki belecsöppen.

Címkék: outsourcing filmajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://akocsis.blog.hu/api/trackback/id/tr15211478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisztian 2011.02.01. 21:50:24

Filmet nem lattam... de szemelyes tapasztalat van :) Outsource eseteben a legnagyobb kerdes: Kik nagyobb idiotak az indiai szerencsetlenek vagy az amerikai menedzserek... Ha valaki latta a filmet es a film valaszt ad a fenti kerdesre kerem ossza meg velem... Koszonom

Ismeretlen_102125 2011.02.02. 08:54:56

Nem tudom, hogy ez a film választ ad-e. Itt konkrétan mindkét oldalon (az indiai csapat és az amcsi menedzser) B kategóriásak - ezt ki is mondják többször a filmben, sőt kontrasztként megjelenitik az A kategóriás call-center csapatot. (pl Todd csapata úgy-ahogy beszél angolul, a rivális csapat pedig Oxfordban tanult és helyi akcentussal beszéli az angolt) Az egész sztori arra van kihegyezve, hogy ez a rakás vesztes együtt hogyan csetlik-botlik.

raki 2011.02.02. 11:01:03

Nem pont ez a téma, de IT és alapmű: http://en.wikipedia.org/wiki/The_IT_Crowd első, második évad nagyon jó volt. Egy IT üzemeltetési osztály mindennapjait mutatja be. A sorozat úgy indul, hogy egy IT-höz köze nincs vezetőt kap csoport, akik egy nagy cég alagsorában eldugva működnek. "A Kockafejek egy kitalált londoni vállalat, a Reynholm Industries egyik irodájában játszódik. Az épületből mindenfelé csodálatos kilátás nyílik a városra, ám ez az iroda a pincében található. Ezen az igen elhagyott részen kap helyet az informatikus részleg, vagyis az IT. Két dolgozója Roy és Moss igazi számítógépőrült, csak a gép érdekli őket, nem mozdulnak ki sehova, a saját kis világukban élnek elszigetelve. Munkájuk igen unalmas, de ez cseppet sem érdekli őket, azonban egy új munkatárs érkezése felrázza életüket. Jen érkezésével szinte minden megváltozik. Ő lesz az IT részleg osztályvezetője és így Roy és Moss főnöke. Ez már önmagában is sok komikus jelenetet eredményez, viszont amikor kiderül, hogy Jen semmit sem ért a számítógépekhez, akkor indul be igazán a sztori. Rengeteg helyzetkomikum, összetűzések a „tudatlan” kollégákkal, és persze a követelőző cégvezetővel Denholmmal"

Petya · http://susnya.hu/ 2011.02.02. 22:38:21

Ez a film tulajdonképpen egy sorozat, ugye? :) http://www.imdb.com/title/tt1593756

Ismeretlen_102125 2011.02.03. 10:21:18

Igen, elfelejtettem mondani hogy ez nem film hanem sorozat. Az 1. évad fut jelenleg, valahol a 2/3-ánál jár.
süti beállítások módosítása