HTML

ITÉlet

Egy multinacionális cégnél dolgozó informatikai manager szakmai blogja. Észrevételek, tapasztalatok szoftver fejlesztésről, vezetésről, managementről és hatékonyságról itthoni és külföldi példákon keresztül. Az informatikáról másképp...

Utolsó kommentek

  • 232323: Szóval managernek jó lenni, akkor dől a nagy lé, felelősség meg számonkérés sehol. Krém. (2019.10.31. 15:24) Kirúgják-e a menedzsert ha hibázik?
  • Simon Géza: "A következő forradalmi áttörés, nagy dobás, ami megint tőzsdei felfutáshoz vezet, az nem valamilyen informatikai dolog lesz, hanem egészen más." Ha a generic AI nem informatikai, akkor igazad van.... (2018.02.19. 07:01) Az IT jövője
  • pggp: @AnyTink: Köszi, de én csak egy blog olvasó vagyok, aki jól tudja használni a keresőt ;-) (2017.10.17. 07:19) Milyen volt hazaköltözni?
  • AnyTink: @pggp: :) Gratulálok a család bővüléséhez és a sikeres 'hazatelepedéshez'. Mi most gondolkodunk a hazaköltözésen és jó olvasni mások élményéről! Köszönöm az írásod :) (2017.10.16. 18:49) Milyen volt hazaköltözni?
  • pggp: Tulajdonképpen igen, alakult valami: akocsis.com "2017 április, Dália eloször Szentesen" ;-) (2017.06.06. 21:51) Milyen volt hazaköltözni?
  • Utolsó 20

Mennyi az értéke annak a vezető fejlesztőnek, aki PMI minősítést szerez? Szerintem semmi, sőt ront az esélyein.

Mennyi az értéke annak a vezető fejlesztőnek, aki PMI minősítést szerez? Szerintem semmi, sőt ront az esélyein.

A téma gyújtópontja Holden egyik bejegyzése. A konstruktív vita nagyjából arról szólt, hogy lesz-e, lehet-e jó vezető egy mérnök. A mérnök ugyebár alapvetően nem menedzser, nem ért cégek vezetéséhez és nem ért az emberekhez. Nem ért, de érthet. Megtanulhatja.

Ezt a gondolatot továbbfűzve: van-e értelme annak, hogy egy mérnök vagy egy informatikus megtanul embereket, projektet vagy céget vezetni? Növekszik-e ennek az embernek a piaci értéke?

A meggondolatlan átlagember elsőre azt mondaná, hogy persze, természetesen. Hiszen a menedzser nagy ember. Az olyan menedzser pedig különösen értékes, aki ért az adott szakmához. A mérnököket vezető mérnök-menedzser sokkal jobb, mint a nem-mérnök menedzser. Feltehetőleg nagyobb fizetést kérhet el, nagyobb a piaci értéke.

Nem én vagyok az első, aki ezt kitalálta – ezért hozták létre a mérnök-menedzser, műszaki menedzser szakot. Ami aztán nem váltotta be a reményeket: amikor ezek a diplomások végeztek és állást kerestek, akkor kiderült, hogy aki mérnököt keres, az inkább mérnököt vesz fel, aki menedzsert, az pedig inkább menedzsert. A mérnök menedzser a tipikus „mindenes”: mindkettőhöz ért, de egyiknek sem mestere.

És ez a mérnök-menedzserek, műszaki menedzserek örök problémája: a két irányvonal (a műszaki és a menedzsment) annyira más, annyira távol áll egymástól, hogy nem tud összetalálkozni. Amikor ilyen pozícióba interjúztatnak valakit, akkor két eset van:
- A főnök meggyőződése szerint a munkát el tudja végezni egy mérnök, ezért az interjú 90%-ban műszaki, 10%-ban menedzsment
- A főnök meggyőződése szerint a munkát nem tudja elvégezni egy mérnök, ezért az interjú 10%-ban műszaki és 90%-ban menedzsment

Voltam olyan IT menedzser interjún, ahol ott a helyszínen programot kellett írni. Olyan interjún meg sokszor voltam, ahol az interjúztató előre leszögezte, az adott technológiához nem kell érteni, legfeljebb előny. (Az igazat megvallva hátrány, hiszen ha az ember ért a technológiához, akkor feltehetőleg annyival kevesebb időt töltött menedzsmenttel)

Az 50%-50% aránnyal soha sehol nem találkoztam.

Arról a tényről is írtam párszor, hogy az informatikai menedzserek elenyésző kis százaléka jön informatikai vonalról. Ezen is el lehet gondolkodni.

Tegyük fel, hogy Gipsz Jakab vezető fejlesztő, 10 év masszív .Net szoftverfejlesztéssel a háta mögött önszorgalomból elvégez egy PMI tanfolyamat, és sikeres vizsgát tesz. Ezután Gipsz Jakab szétnéz a piacon, hogy képzettségének megfelelő állást találjon. Mit fog találni? El tud menni
1) Olyan vezető fejlesztőnek, akinek a projektvezetéshez is hozzá kell nyúlnia
2) Informatikai projektre projektmenedzsernek

Mi fog történni az 1) esetben?
Az interjún technológiai kérdések lesznek, hogy a .Net melyik osztályának a melyik osztályának a melyik attribútuma mire való. A főnöke feltehetőleg nem rendelkezik PMI minősítéssel, és zavarná, ha a beosztottja más elképzelésekkel rendelkezne projektek és emberek vezetéséről.
Egy menedzsmenthez nem értő vezető fejlesztő azért jobb erre a pozícióra, mert az majd beletanul az adott közegbe, tud alkalmazkodni, nem hoz „káros” gondolatokat.
Általános, hogy vezető fejlesztőt vezető fejlesztő interjúztat, és a fejlesztők egymást a technológiai ismeret alapján osztályozzák. Az interjúztató csak akkor venné fel Jakabot, ha Jakab nála jobb a technológiában, vagy legalábbis nem sokkal rosszabb.

A 2) esetben be se fogják hívni Jakabot interjúra, hiszen egészen pontosan 0 év tapasztalata van projektvezetésben. Akkor már inkább egy gyorsan tanuló pályakezdő, akinek még kicsi az arca és a fizetési igénye.

A két szék között pedig nincs más, csak a padló.

És az olyan finomságokról nem is beszélek, hogy egy projektvezető nem fog akarni maga mellé egy projektmenedzsmentben járatos fejlesztőt – mert az csak konkurencia lesz.

Összességében a PMI vizsga nem ad új lehetőségeket Jakabnak, sőt a meglévőket is rontja. A címben feltett kérdésre a válasz: nem, nem jó, ha a vezető fejlesztő tud projekteket is vezetni.

Milyen lehetősége van a vezető fejlesztőnek, hogy projektvezető legyen? A projektvezetőség egy teljes más szakma, amit pont ugyanolyan nehéz elsajátítani, mint egy új szakmát. A zsíros IT-s állások mellett kevés ember hajlandó arra, hogy a karrierváltás miatt áldozatokat hozzon, például a fizetési igényét lejjebb adja.

Létezik-e a nagyvállalati hierarchiában a szoftverfejlesztő dobozból kitörve a ranglétrát megmászva menedzserré előlépni?
Minden cégnél azt állítják, hogy a fokozatokat teljesítve az ember egyre feljebb lépeget, és akár gyakornokból is lehet vezérigazgató. Papíron, elméletben lehetséges. Olyasmivel is szoktak kecsegtetni, hogy fejlesztőből lesz analyst, aztán vezető fejlesztő, aztán csapatvezető, aztán account manager, stb. ha az ember x évig jól teljesít (ez most csak példa).

Ez valóban létezik is. A vezető fejlesztő egyre jobban belefolyhat a projektvezetési feladatokba, egyre nagyobb feladatokat és felelősséget vállalva. Részt vehet PM képzésen, kaphat kisebb projekteket, aztán egyre nagyobbat, aztán megfelelő értékelésnél jöhet az előléptetés (belső pályázat egy megüresedett menedzser pozícióra).

Azonban ilyen előlépési lehetőségből kevés van. Üzleti oldalon az átmenet sima és folytonos, míg IT oldalon nehéz. Az oka egyrészt abban van, hogy egy megüresedett menedzser pozícióra alkalmasabb egy kívülről jövő tapasztalt menedzser, mint egy menedzser babérokra törő vezető fejlesztő.
Másrészt a vezető fejlesztő lehet kiváló, de a kiváló értékelés nem feltétlenül jelenti azt, hogy alkalmas vezetésre. Sok olyan ember van a multi világában, aki az adott pozícióján jó, de nyilvánvalóan nem alkalmas komolyabb feladatokra, és soha az életben nem fog jobb melót kapni.
Harmadrészt egy előléptetéssel a cég elveszítene egy kiváló fejlesztőt, és nyerne egy tapasztalatlan menedzsert.
Ezért az ilyen előléptetések ritkák. Létezik egyfajta üvegplafon a vezető fejlesztők feje fölött, amit szinte lehetetlen áttörni.

Megoldás? Nincs rá szükség, hiszen a fejlesztők többsége szeret fejleszteni és esze ágába sincs üzleti döntéshozókkal, dokumentációval és számlákkal bíbelődni.

Címkék: fejlesztés menedzser vezető pmi

A bejegyzés trackback címe:

https://akocsis.blog.hu/api/trackback/id/tr985211494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cgcglw 2011.03.04. 10:08:38

Mi a véleményed a PhD-ről? Mire tart egy autógyártó cég egy ilyen fokozatot az informatikában vagy mondjuk a járműelektronika/gépészet terén? Mit ér itthon, és mit ér az Amerikában?

Ismeretlen_102125 2011.03.04. 11:42:11

Ebben a cikkben és korábban is írtam, hogy az informatikai menedzserek között nem csak hogy PhD nincs, de még a szakirányú végzettség is fehér holló. Úgy általában az informatikusokat tapasztalat és szaktudás alapján veszik fel. A legelső dolog, amit egy cv-n megnézünk, hogy hány év tapasztalata van másik autóipari cégnél, hasonló rendszerek fejlesztésében. A diploma és annak fokozata tizedrangú, amolyan nice to hace. Amikor idejöttem dolgozni, az első nap hoztam a duplomát, érettségit, nyelvvizsgapapírt, mindenféle oklevelet (ahogyan az szokás), és a HR-es kezébe nyomtam. A HR-es meg bociszemekkel nézett rám: ez meg minek? Ha megvan a tudásom, az majd kiderül a próbaidő alatt. Ha meg nincs, akkor felesleges papírokat mutogatni. Amerkában létezik diplomás minimálbér, azaz PhD-vel elvileg jobban keres az ember, mint BS-sel. De mivel az informatikai munkák 99.99%-át BS-sel is pont ugyanúgy el lehet végezni, a cégek kerülik a PhD-seket. Vagyis a túl magas végzettség hátránnyá válik. A járműelektronikáról és gépészetről nem tudok nyilatkozni, mert csak az IT területre látok rá. Komoly tervezőközpontjaink vannak, feltételezem ott magas szintű szakmai munka folyik, és a PhD jelentős előny lehet.
süti beállítások módosítása