HTML

ITÉlet

Egy multinacionális cégnél dolgozó informatikai manager szakmai blogja. Észrevételek, tapasztalatok szoftver fejlesztésről, vezetésről, managementről és hatékonyságról itthoni és külföldi példákon keresztül. Az informatikáról másképp...

Utolsó kommentek

  • 232323: Szóval managernek jó lenni, akkor dől a nagy lé, felelősség meg számonkérés sehol. Krém. (2019.10.31. 15:24) Kirúgják-e a menedzsert ha hibázik?
  • Simon Géza: "A következő forradalmi áttörés, nagy dobás, ami megint tőzsdei felfutáshoz vezet, az nem valamilyen informatikai dolog lesz, hanem egészen más." Ha a generic AI nem informatikai, akkor igazad van.... (2018.02.19. 07:01) Az IT jövője
  • pggp: @AnyTink: Köszi, de én csak egy blog olvasó vagyok, aki jól tudja használni a keresőt ;-) (2017.10.17. 07:19) Milyen volt hazaköltözni?
  • AnyTink: @pggp: :) Gratulálok a család bővüléséhez és a sikeres 'hazatelepedéshez'. Mi most gondolkodunk a hazaköltözésen és jó olvasni mások élményéről! Köszönöm az írásod :) (2017.10.16. 18:49) Milyen volt hazaköltözni?
  • pggp: Tulajdonképpen igen, alakult valami: akocsis.com "2017 április, Dália eloször Szentesen" ;-) (2017.06.06. 21:51) Milyen volt hazaköltözni?
  • Utolsó 20

Légy negatív, és sikeres leszel. Vagy valami olyasmi.

Légy negatív, és sikeres leszel. Vagy valami olyasmi.

Az aggódás jót tesz – mondja a Dívány cikke. Le a boldogságkultusszal!

A boldogság és a boldogságkultusz mentálhigiéniás előnye vitathatatlan, viszont egy menedzser számára nemcsak a boldogság fontos – hanem az eredményesség is.

És eredményesség terén bizony a pesszimisták jobbak. Mert ők mindent kétszer is átgondolnak. Nem feltételezik azt, hogy majd a dolgok maguktól jobbra fordulnak. Aggódnak egy picit, és emiatt odafigyelnek a részletekre. Nem akarnak elcsúszni egy banánhéjon – és nem is fognak.

Tehát amíg rövid távon mindenki egy olyan emberrel szeret együtt dolgozni, aki mosolyog és kiegyensúlyozott, hosszabb távon viszont inkább olyan valakivel, aki az összes buktatót elkerülve sikerre viszi a feladatokat. Tehát olyannal, aki egy picit – egészséges mértékben persze – aggódik.

A mosolygós, boldog, tökéletes emberekről hosszú távon kiderül, hogy nem elég alaposak, és nem elég tapasztaltak. Az a tapasztalt ember, aki már szagolt puskaport, aki már járt pórul elégszer ahhoz, hogy mégegyszer az ne forduljon vele elő.

Tehát az aggódás jót tesz a karriernek, a kissé pesszimista menedzser megbízhatóbban szállít, mint aki folyton csak mosolyog.

De természetesen mindent csak mértékkel: a pesszimizmust sem szabad túlzásba vinni. Ez szintúgy egy szakmai ártalom, mint ahogy minden menedzser egy kicsit őrült. Ugyanígy minden menedzser egy kicsit boldogtalan és aggódik – mármint ha elég jó és szívén viseli a munkája eredményét.

Címkék: menedzser pesszimista aggódás

A bejegyzés trackback címe:

https://akocsis.blog.hu/api/trackback/id/tr55211897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása