HTML

ITÉlet

Egy multinacionális cégnél dolgozó informatikai manager szakmai blogja. Észrevételek, tapasztalatok szoftver fejlesztésről, vezetésről, managementről és hatékonyságról itthoni és külföldi példákon keresztül. Az informatikáról másképp...

Utolsó kommentek

  • 232323: Szóval managernek jó lenni, akkor dől a nagy lé, felelősség meg számonkérés sehol. Krém. (2019.10.31. 15:24) Kirúgják-e a menedzsert ha hibázik?
  • Simon Géza: "A következő forradalmi áttörés, nagy dobás, ami megint tőzsdei felfutáshoz vezet, az nem valamilyen informatikai dolog lesz, hanem egészen más." Ha a generic AI nem informatikai, akkor igazad van.... (2018.02.19. 07:01) Az IT jövője
  • pggp: @AnyTink: Köszi, de én csak egy blog olvasó vagyok, aki jól tudja használni a keresőt ;-) (2017.10.17. 07:19) Milyen volt hazaköltözni?
  • AnyTink: @pggp: :) Gratulálok a család bővüléséhez és a sikeres 'hazatelepedéshez'. Mi most gondolkodunk a hazaköltözésen és jó olvasni mások élményéről! Köszönöm az írásod :) (2017.10.16. 18:49) Milyen volt hazaköltözni?
  • pggp: Tulajdonképpen igen, alakult valami: akocsis.com "2017 április, Dália eloször Szentesen" ;-) (2017.06.06. 21:51) Milyen volt hazaköltözni?
  • Utolsó 20

Elgondolkodtál-e már valaha is azon, hogy miért nem mondanak fel a beosztottaid, és miért nem mennek el máshova dolgozni?

Elgondolkodtál-e már valaha is azon, hogy miért nem mondanak fel a beosztottaid, és miért nem mennek el máshova dolgozni?

Sok vezető egy pillanatot sem szokott gondolkodni azon, hogyan tartsa meg beosztottait. Tényként kezeli, hogy itt vannak a beosztottak, én vagyok a főnök, azt csinálják amit mondok. Pont.

De miért is maradnának a beosztottak?

Mert jó a fizetés? Lehet, hogy a konkurencia is ad ugyanennyit, plusz egy hangyányival többet.

Mert itt azt csinálhatják, amit szeretnek? Biztos hogy szeretik azt csinálni, amire utasítod őket?

Mert szakmailag fejlődhetnek? És mi van, ha a konkurens cégnél egy kicsit jobb a tréning program?

Mert csodálatos projekteken dolgozhatnak? Biztos hogy nekik is annyira jó, mint Neked?

Mert ez egy jó cég? Akik felmondtak, azok biztos másképp látják.

Mert annyira varázslatos a személyiséged, hogy mindenki megtisztelve érezteti magát, mert Neked dolgozhat? Ha tényleg így gondolod, akkor ideje orvoshoz menni…

Mert jól szervezett a munka? Szerinted. De lehet, hogy a beosztottak szerint teljes a káosz.

Úgyse tud elmenni máshová? Lehet hogy ma nem tud, de lehet hogy holnap felbukkan egy váratlan lehetőség, és akkor lépni fog.

Túl öreg vagy túl fiatal, hogy más felvegye? De mi van, ha valaki mégis felvenné?

Mert nagy a tűrőképessége? De egyszer tele lesz a hócipője, és akkor felmond.


Igazából az a nagy kérdés, hogy miután jól kinevelted a beosztottakat és tapasztalatokat szereztek, mi fogja itt tartani őket. Mi lesz akkor, ha a konkurens cég egyik HR-es fejvadásza felhívja őket, és egy picivel több pénzt kínál a jelenlegi fizetésüknél? Akkor mi lesz?

 

Az a helyzet, hogy igenis sokat számít, mi tartja itt a munkatársakat, és miért fogják azt mondani a telefonba, hogy köszönöm szépen szeretek itt dolgozni, nem keresek másik állást.

Hogyan lehet ezt elérni?

Nem pénzzel és nem trükkös szerződéssel.

És nem ígéretekkel.

Csakis úgy, hogy nem csak főnöke vagy a beosztottaidnak, hanem emberi értelemben véve is vezeted őket. Ha odafigyelsz rájuk és gondoskodsz róluk.

Mikor fogják azt mondani, hogy szeretnek itt dolgozni?

Ha jó a főnökük, és ha a jónak tartják a céget is. (Beleértve természetesen azt, hogy a jó cég tud hozni egy elfogadható szintű fizetés szintet)

Ezért szükségszerű, hogy minden főnök jó vezetővé kell hogy váljék, és minden jó vezető jobbá akarja tenni a céget, ahol dolgozik.

Aki pedig tényként kezeli, hogy a beosztottai ott dolgoznak, ő sokat fog még az életben veszíteni.

Címkék: motiváció beosztott

A bejegyzés trackback címe:

https://akocsis.blog.hu/api/trackback/id/tr645211910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása