HTML

ITÉlet

Egy multinacionális cégnél dolgozó informatikai manager szakmai blogja. Észrevételek, tapasztalatok szoftver fejlesztésről, vezetésről, managementről és hatékonyságról itthoni és külföldi példákon keresztül. Az informatikáról másképp...

Utolsó kommentek

  • 232323: Szóval managernek jó lenni, akkor dől a nagy lé, felelősség meg számonkérés sehol. Krém. (2019.10.31. 15:24) Kirúgják-e a menedzsert ha hibázik?
  • Simon Géza: "A következő forradalmi áttörés, nagy dobás, ami megint tőzsdei felfutáshoz vezet, az nem valamilyen informatikai dolog lesz, hanem egészen más." Ha a generic AI nem informatikai, akkor igazad van.... (2018.02.19. 07:01) Az IT jövője
  • pggp: @AnyTink: Köszi, de én csak egy blog olvasó vagyok, aki jól tudja használni a keresőt ;-) (2017.10.17. 07:19) Milyen volt hazaköltözni?
  • AnyTink: @pggp: :) Gratulálok a család bővüléséhez és a sikeres 'hazatelepedéshez'. Mi most gondolkodunk a hazaköltözésen és jó olvasni mások élményéről! Köszönöm az írásod :) (2017.10.16. 18:49) Milyen volt hazaköltözni?
  • pggp: Tulajdonképpen igen, alakult valami: akocsis.com "2017 április, Dália eloször Szentesen" ;-) (2017.06.06. 21:51) Milyen volt hazaköltözni?
  • Utolsó 20

Meglepő módon az emberek többsége nem szeretne.

 Te szeretnél-e egy profi cégnél dolgozni?

Valószínűleg most bólogatsz, hogy hát persze, ez minden álmom.

Egy profi cég, ahol minden adott a sikeres munkavégzéshez, ahol nem a félelmet tekintik a legfőbb motivátornak, és ahol a kollégák nem addig maradnak, amíg találnak egy másik állást.

 

Mit kell ehhez tenned?

A profi cég attól profi, hogy mindenki – beleértve Téged is – profin dolgozik. Esetleg néha valaki hibázik, de Te akkor is rendületlenül mindent profin csinálsz, úgy ahogy a nagykönyvben meg van írva, a legjobb gyakorlat szerint, és a lehető legjobb módon.

A profi cég attól profi, hogy Te is és a munkatársaid is jól végzik a munkájukat.

 

Na és mit szólnál hozzá, ha valaki ma odamenne Hozzád, és azt mondaná, hogy amit csinálsz azt lehetne másképp jobban végezni, és hogy holnaptól dolgozz egész másképp?

Elhajtanád ezt az embert jó messzire.

Vagy megmagyaráznád neki hogy miért jó úgy ahogy van.

 

Az emberek nagyon szeretik a profizmust – ügyfélként a maximumot várják el, a termék amit megvásároltak legyen tökéletes, a szolgáltatás során a szolgáltató törekedjen a lehető legjobb ügyfél elégettségre, tegye oda azt a bizonyos pluszt. Viszont ha arról van szó, hogy az én munkámat teszik mérlegre (az én termékemet veszi meg valaki, vagy én nyújtok szolgáltatást valakinek) akkor rögtön alacsonyabb a mérce.

Azt figyeltem meg, hogy a profi cég kialakításának a legfőbb akadályát maguk a munkatársak jelentik. Akik nagyon is szeretnének egy profi cégnél dolgozni, de a prof cég alatt azt értik hogy mindenki más a maximumot nyújtja. Mindenki más. Ők nem, ők azt szeretnék ha az ő saját területükön azért minden maradjon úgy ahogy van. Mert már megszokták, kényelmes, ez az a szint amit tudnak hozni, se többet se kevesebbet.

Na és itt jön a csavar: Mivel ezt mindenki így gondolja, azért nem lesz a cég profi.

Ha azt mondod: „Holnaptól legyen jobb” – mindenki követni fog. Ha azt mondod: „Holnaptól ezt a folyamatot másképp csináljuk” – mindenki ellenáll. Abban teljes lesz az egyetértés, hogy ne változzon semmi, és a langymeleg amatőrizmus az mindenki számár elfogadható alternatíva.

A profizmussal járó kemény munka, a fejlődés, a verseny, a minden napi megmérettetés – nos ez csak keveseket vonz.

 

Ezért ha profi módon akarsz dolgozni, először a fejekben kell rendet rakni, hogy mik a célok, mi az eredményesség, hogy miért dolgozunk.

Címkék: emberek profizmus best practice

A bejegyzés trackback címe:

https://akocsis.blog.hu/api/trackback/id/tr215238127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deejayy · http://deejayy.hu/ 2013.04.29. 06:53:57

Ha azt mondod: „Holnaptól legyen jobb” – mindenki követni fog. Ha azt mondod: „Holnaptól ezt a folyamatot másképp csináljuk” – mindenki ellenáll.

Hát ez a rész az, ahol durván el lehet csúszni és inkább erőből végigvinni, mint mindenkivel egyeztetve és elfogadtatva megcsinálni. Ha a vezető is profi, akkor nincs probléma :)
süti beállítások módosítása