HTML

ITÉlet

Egy multinacionális cégnél dolgozó informatikai manager szakmai blogja. Észrevételek, tapasztalatok szoftver fejlesztésről, vezetésről, managementről és hatékonyságról itthoni és külföldi példákon keresztül. Az informatikáról másképp...

Utolsó kommentek

  • sagabona: szia... elég régen született ez a bejegyzés, én csak most akadtam rá véletlenül. Érdekes dolgokat írsz, részben egyetértek az általad gondoltakkal, azonban pár dologban messze más a véleményem - ez ... (2018.10.19. 11:14) Gondolatfoszlányok a pályaválasztásról
  • Simon Géza: "A következő forradalmi áttörés, nagy dobás, ami megint tőzsdei felfutáshoz vezet, az nem valamilyen informatikai dolog lesz, hanem egészen más." Ha a generic AI nem informatikai, akkor igazad van.... (2018.02.19. 07:01) Az IT jövője
  • pggp: @AnyTink: Köszi, de én csak egy blog olvasó vagyok, aki jól tudja használni a keresőt ;-) (2017.10.17. 07:19) Milyen volt hazaköltözni?
  • AnyTink: @pggp: :) Gratulálok a család bővüléséhez és a sikeres 'hazatelepedéshez'. Mi most gondolkodunk a hazaköltözésen és jó olvasni mások élményéről! Köszönöm az írásod :) (2017.10.16. 18:49) Milyen volt hazaköltözni?
  • pggp: Tulajdonképpen igen, alakult valami: akocsis.com "2017 április, Dália eloször Szentesen" ;-) (2017.06.06. 21:51) Milyen volt hazaköltözni?
  • Utolsó 20

1 hét után íme az „Út Amerikába” játék megoldása.

1 hét után íme az „Út Amerikába” játék megoldása.

Pontosan 1 hete került kihirdetésre az „Út Amerikába” játék. (Aki még nem olvasta el, az kérem katt oda)
Köszönöm az ötleteket és a kérdéseket, most jöjjön a megoldókulcs, a megoldás és a levezetés!

Azt kellett megmondani, hogy az amerikai munka után hajtó Hari megbízatására az igen vagy a nem a jobb döntés.
Az egyszerű eldöntendő kérdés mögött azonban hosszú és bonyolult történet húzódik. Több szemszögből többféle érvet is be lehet dobni.

A válaszadók mindegyik kiemelte Hari fejlődését, azaz az „igen” mögött meghúzódó hosszú távú előnyt. Szóba került még az elhivatottság, vagyis Hari (és közvetve a csapat) moráljának emelkedése.

Ezek valóban jó meglátások. A vezető felelős a beosztottaiért, azok fejlődéséért és motiválásáért. Ebbe az irányba indultam először én is.

De van ennél egy fontosabb dolog, amit a válaszadók egyike sem vett észre: Hari csapatvezető. Ráadásul outsourcingről beszélünk, 8 ember itt 8 ember ott, ilyen felállásban a csapatvezető személye nem csak hogy nagyon fontos, hanem... Jó csapatvezetők nélkül a földrajzilag és kulturálisan széttagolt csapatok nem tudnának összedolgozni és szétesnének.

(Megjegyzés: korábbi postban volt szó róla, hogy elmentem szabadságra és 40%-kal esett a teljesítmény. Hari áthelyezésével tessék hasonló csökkenést számolni.)

Valójában nem az a kérdés, hogy Hari műszaki tanácsadóként megállja-e a helyét, hanem az, hogy ki fogja vezetni a csapatot a következő 4 hónapban.
Mivel a csapat kohéziójának és teljesítményének megőrzése egy nagyságrenddel fontosabb kérdés, mint Hari elégedettsége, a csapatvezető fontosabb mint a műszaki tanácsadó, ezért a válasz NEM.

Létezik-e valamilyen alternatív megoldás a csapatvezető helyettesítésére vagy kiváltására?
A válaszokból is derült ki, hogy bármilyen helyettesítés (pl valakit kiemelni a csapatból) kétséges kimenetelű és kockázatos – amibe csak akkor szabad belevágni, ha nincs más megoldás. Itt van más megoldás.

Ami még a NEM mellett szól: mi történik Hari-val a 4 hónapos megbízatása végén?
Feltehetőleg nem 4 hónapot, hanem sokkal hosszabb időt szeretne Amerikában tölteni. A 4. hónap végén lejárna a megbízatás és haza kellene mennie – miközben az indiai csapatnál addigra már belerázódott az új csapatvezető.

Van-e valamilyen kockázata a NEM-nek?
Csökkenhet Hari és/vagy a csapat motivációja a nemleges válasz miatt. Meglehet, hogy Hari egyszer csak felmond és saját útján járva jut el álmai földjére.
Ez viszont csak a távoli jövőben, nem feltétlenül bekövetkező esemény. Az esetleges kár még mindig sokkal kisebb, mint az IGEN válasz esetén bekövetkező azonnali és biztos teljesítménycsökkenés.

ÉS a végére HAPPY END:
Hari-val megbeszéltük, hogy ez most nem alkalmas időpont, de tudomásul véve hosszú távú elképzeléseit, keresünk egy másik megbízatást, ami hosszabb ideig tart és közelebb áll a képességeihez.
Úgy néz ki találtunk is egyet, több éves kiküldetés (koordinátor pozíció), jövő év közepétől. Ha ez sikerül – remélem sikerül – akkor neki is és nekünk is lesz időnk felkészülni a változásra.

Címkék: játék

A bejegyzés trackback címe:

https://akocsis.blog.hu/api/trackback/id/tr875211449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.