HTML

ITÉlet

Egy multinacionális cégnél dolgozó informatikai manager szakmai blogja. Észrevételek, tapasztalatok szoftver fejlesztésről, vezetésről, managementről és hatékonyságról itthoni és külföldi példákon keresztül. Az informatikáról másképp...

Utolsó kommentek

  • 232323: Szóval managernek jó lenni, akkor dől a nagy lé, felelősség meg számonkérés sehol. Krém. (2019.10.31. 15:24) Kirúgják-e a menedzsert ha hibázik?
  • Simon Géza: "A következő forradalmi áttörés, nagy dobás, ami megint tőzsdei felfutáshoz vezet, az nem valamilyen informatikai dolog lesz, hanem egészen más." Ha a generic AI nem informatikai, akkor igazad van.... (2018.02.19. 07:01) Az IT jövője
  • pggp: @AnyTink: Köszi, de én csak egy blog olvasó vagyok, aki jól tudja használni a keresőt ;-) (2017.10.17. 07:19) Milyen volt hazaköltözni?
  • AnyTink: @pggp: :) Gratulálok a család bővüléséhez és a sikeres 'hazatelepedéshez'. Mi most gondolkodunk a hazaköltözésen és jó olvasni mások élményéről! Köszönöm az írásod :) (2017.10.16. 18:49) Milyen volt hazaköltözni?
  • pggp: Tulajdonképpen igen, alakult valami: akocsis.com "2017 április, Dália eloször Szentesen" ;-) (2017.06.06. 21:51) Milyen volt hazaköltözni?
  • Utolsó 20

Mit mond a jó öreg üveggömb az idei évről?

Mit mond a jó öreg üveggömb az idei évről?

Számos portál készített előrejelzést az IT szektorra 2011-re, ezért rendhagyó módon beállok a sorba és íme a jövő:

Az informatikai kiadások növekedése: Teljesen biztos, hogy 2011-ben a cégek IT kiadásai növekedni fognak a korábbi évekhez képest. Ennek számos oka van: elavult géppark, elhalasztott beruházások elindítása, megnövekedett üzleti igények, beinduló projektek.

Az „Új Norma”: Viszont az IT kiadások nem fognak visszatérni a válság előtti szintre. Ugyanaz játszódik le, mint a 2000-es válság során, azaz a világ megváltozott, sosem térünk vissza a korábbi költéshez. A bevezetett megszorítások egy része örökre megmarad, meg kell tanulni azokkal együtt élni. Ezeket összességében „Új Normának” nevezik.

Informatikai állások: A projektek beindulása már érzékelhető a piacon, vannak – és egyre nagyobb mértékben lesznek - állások. De ezek az állások nem ugyanazok lesznek, mint a korábbiak, tehát a várható fellendülés önmagában nem fogja garantálni, hogy minden munkanélküli informatikus munkához jut.

Új technológiák: Az elhalasztott beruházások időszaka után most minden CIO számára ismét asztalra kerül új technológiák bevezetése.

Továbbra sem válnak általánossá a felhő alkalmazások: Most mindenki az áttörést jósolja felhő ügyben. 2011 végén pont ugyanezt fogják jósolni 2012-re.

A közösségi platformok sorsfordító éve a corporate szektorban: 2011 lesz az az év, amikor komoly lehetőség nyílik a közösségi platformok nagyvállalati alkalmazására. Most fog eldőlni, hogy sikerül-e elegendő értéket találni bennük, vagy megmaradnak örök lehetőségnek.

„Do less with less” (InfoWorld): A válság rávilágított arra, hogy az informatikai szervezetek kiadásainak jelentős része értéktelen, vagy legalábbis elhanyagolható a vállalat számára. A CIO-k a válság elmúltával nem fogják ezeket a felesleges szolgáltatásokat visszahozni, hanem ellenkezőleg, további felesleges szolgáltatásokra és kiadásokra vadászva költséget csökkentenek és hatékonyságot növelnek.

Kiszervezés, átszervezés, visszaszervezés: The show must go on.

Címkék: 2011

A bejegyzés trackback címe:

https://akocsis.blog.hu/api/trackback/id/tr905211469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_174680 2011.01.20. 18:25:41

Én még hozzátenném technológiai oldalról: - elszaporodnak a vállalati mobil (smartphone, tablet pc) kliensek - alkalmazásrészek (report, workflow) mobil klienseken is elérhetők lesznek - a fentiek miatt a CIO-nak fel kell készülnie vegyes operációs rendszerek menedzselésére (Win, Android, WP7 stb.)

Ismeretlen_102125 2011.01.21. 08:58:57

Direkt nem írtam mobil eszközökről. Egyrészt igaz, hogy szaporodnak a vállalati okostelefonok - és ez 2011, hanem már 2010-ben megtörtént. Másrészt pedig ezek az okostelefonok egyenlőre még nem többek, mint egy okos telefon, senki sem kezeli őket operációs rendszerként vagy alternatívaként a számítógéphez. Hiányolom az andriodos, Wp7-es, stb alkalmazásokat. Majd ha a pénzügyi kontroller otthonról a mobil eszközén keresztül lép be a SAP-ba egy számlát ellenőrizni... de ez nem 2011-ben lesz.
süti beállítások módosítása