HTML

ITÉlet

Egy multinacionális cégnél dolgozó informatikai manager szakmai blogja. Észrevételek, tapasztalatok szoftver fejlesztésről, vezetésről, managementről és hatékonyságról itthoni és külföldi példákon keresztül. Az informatikáról másképp...

Utolsó kommentek

  • 232323: Szóval managernek jó lenni, akkor dől a nagy lé, felelősség meg számonkérés sehol. Krém. (2019.10.31. 15:24) Kirúgják-e a menedzsert ha hibázik?
  • Simon Géza: "A következő forradalmi áttörés, nagy dobás, ami megint tőzsdei felfutáshoz vezet, az nem valamilyen informatikai dolog lesz, hanem egészen más." Ha a generic AI nem informatikai, akkor igazad van.... (2018.02.19. 07:01) Az IT jövője
  • pggp: @AnyTink: Köszi, de én csak egy blog olvasó vagyok, aki jól tudja használni a keresőt ;-) (2017.10.17. 07:19) Milyen volt hazaköltözni?
  • AnyTink: @pggp: :) Gratulálok a család bővüléséhez és a sikeres 'hazatelepedéshez'. Mi most gondolkodunk a hazaköltözésen és jó olvasni mások élményéről! Köszönöm az írásod :) (2017.10.16. 18:49) Milyen volt hazaköltözni?
  • pggp: Tulajdonképpen igen, alakult valami: akocsis.com "2017 április, Dália eloször Szentesen" ;-) (2017.06.06. 21:51) Milyen volt hazaköltözni?
  • Utolsó 20

Miben változik meg az ember élete, ha beosztottból menedzserré válik?

Miben változik meg az ember élete, ha beosztottból menedzserré válik?

Vannak, akik szerint a menedzserek élete egyszerű: csak lepasszolja a munkát a beosztottaknak, aztán mehet a kávézás és a pasziánsz. Tehát ha van elég beosztottunk, akkor minden megoldható.

A valóságban azért ez nem olyan egyszerű.

Egyszerű az, amíg az ember „csak” egy beosztott: van egy bizonyos feladata, arra koncentrál, azt csinálja, ha valami történik akkor meg szól a főnöknek és megkérdezi hogy mi legyen.

Aztán amikor valaki beosztottból 5-10 ember főnöke lesz, akkor rájön, hogy az élet bizony nem egyszerű. Mert ugyan az 5-10 ember megoldja a feladatokat, de ezzel együtt is lesz éppen elég adminisztratív és „egyéb” feladat.

Például valakinek lejár a jelszava, ki kell fizetni a külsősök számláit, megszervezni valakinek az üzleti útját, az egyik beosztott nem kapta meg a túlórapénzét (utánajárni a HR-en, hogy miért, mi történt, és a következő hónapban kapja meg), az egyik beosztott rossz minőségű munkát adott ki a keze közül, jóváhagyások után szaladgálni, az egyik projekt budget-jét elérhető tenni, havi jelentést készíteni, egy fontos upgrade részleteit egyeztetni, megbeszélni az egyik beosztottal hogy mikor hogyan fog heti jelentést csinálni, döntéshozókkal személyes találkozót szervezni, jövő évi üzleti stratégiát kidolgozni, gondoskodni a jól teljesítő munkatársak számára ajándéktárgyról, becslést adni egy munkára és gondoskodni hogy az ígért ütemterv szerint tényleg megvalósul, és még sorolhatnám.

Szóval ezer apróság akad, és ha ezekkel a menedzser nem foglalkozik, akkor valaki a mérnökök közül kényszerül az értékteremtés helyett adminisztrálni.

De a legeslegnagyobb különbség, hogy míg beosztottként az ember 1-2 ügyet visz, addig főnökként egyszerre 10-20 dologra kell figyelni. És miközben beosztottként lehet hibázni (legfeljebb a főnök morcos lesz) addig menedzserként már a többi menedzser kevésbé tolerálja a hibáinkat (a „mindenki mindenki ellen” kultúrájú cégekről nem is beszélve…)

Szóval ha valaki jó menedzser akar lenni, akkor egy adott ponton meg kell tanulnia egyszerre 10-20 ügyet vinni úgy, hogy egyik se felejtődjön el.

Címkék: menedzsment

A bejegyzés trackback címe:

https://akocsis.blog.hu/api/trackback/id/tr325211489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása