HTML

ITÉlet

Egy multinacionális cégnél dolgozó informatikai manager szakmai blogja. Észrevételek, tapasztalatok szoftver fejlesztésről, vezetésről, managementről és hatékonyságról itthoni és külföldi példákon keresztül. Az informatikáról másképp...

Utolsó kommentek

  • 232323: Szóval managernek jó lenni, akkor dől a nagy lé, felelősség meg számonkérés sehol. Krém. (2019.10.31. 15:24) Kirúgják-e a menedzsert ha hibázik?
  • Simon Géza: "A következő forradalmi áttörés, nagy dobás, ami megint tőzsdei felfutáshoz vezet, az nem valamilyen informatikai dolog lesz, hanem egészen más." Ha a generic AI nem informatikai, akkor igazad van.... (2018.02.19. 07:01) Az IT jövője
  • pggp: @AnyTink: Köszi, de én csak egy blog olvasó vagyok, aki jól tudja használni a keresőt ;-) (2017.10.17. 07:19) Milyen volt hazaköltözni?
  • AnyTink: @pggp: :) Gratulálok a család bővüléséhez és a sikeres 'hazatelepedéshez'. Mi most gondolkodunk a hazaköltözésen és jó olvasni mások élményéről! Köszönöm az írásod :) (2017.10.16. 18:49) Milyen volt hazaköltözni?
  • pggp: Tulajdonképpen igen, alakult valami: akocsis.com "2017 április, Dália eloször Szentesen" ;-) (2017.06.06. 21:51) Milyen volt hazaköltözni?
  • Utolsó 20
 

Ha a szövegszerkesztőt budapesti közlekedési mérnökök készítenék, akkor először is megnéznék, melyik betűket milyen gyakran használják a felhasználók. Az egyenletes gépelés érdekében a kevéssé használt betűk leütését felgyorsítanák, a sokat használtakét lelassítanák.

  1. Ha a szövegszerkesztőt budapesti közlekedési mérnökök készítenék, akkor először is megnéznék, melyik betűket milyen gyakran használják a felhasználók. Az egyenletes gépelés érdekében a kevéssé használt betűk leütését felgyorsítanák, a sokat használtakét lelassítanák.
  2. A gyors gépelés közben az ember több hibát vét, ezért letiltanák a 9 ujjas gépelést. Meg úgy általában lassítanák a szövegszerkesztést.
  3. Megpróbálnák elérni a számítógép gyártóknál, hogy a számítógép elindulása legalább 5 percig tartson.
  4. Meg egyáltalán megpróbálnának mindenkit lebeszélni a szövegszerkesztő használatáról. Állandó napirenden lenne, hogy a szövegszerkesztést be kellene tiltani.
  5. Az Open és a Save funkciók helyét eladnák egy cégnek, hogy ott pláza épülhessen.
  6. A szövegszerkesztőt félig készen dobnák piacra. A következő verzióba a hiányosságok egy részét kijavítanák, de újabb félkész funkciókat raknának bele, hogy továbbra is az egész félkész legyen.
  7. A szövegszerkesztő csak a képernyő felét használná. A másik fele átépítés alatt.
  8. 80kg fölött nem használhatod az Enter billentyűt.
  9. Nem lenne hibakezelés. Ha hiba lépne fel, kapcsold ki a gépet és menj el virágot szedni.
  10. Az önkormányzat hozna egy rendeletet, hogy dokumentumokat csak a főkönyvtárban és az Asztalon lehet tartani. Aki máshol szeretné, az köteles egy privát cégnek óradíjat fizetni. Ez a privát cég ellenőrizné, hogy a számítógépeden hol tartod a fájlokat, és megbüntetne ha máshol találná. Biztos ami biztos azokat is megbüntetnék, akik betartják a szabályokat, illetve akik már rég eladták a számítógépét.
  11. Az internet elérésre 10 évet kellene várni, és duplájába kerülne mint más országokban.
  12. A Súgó és a kézikönyv érthetetlen lenne, és egyébként is nyelvújítás előtti magyar nyelven írnák. Ezért szükség lenne külön könyveket vásárolni és tanfolyamokra eljárni hogy egyáltalán tudj szöveget szerkeszteni.
  13. És hogy ezt a problémát orvosolják, a szövegszerkesztést jogosítványhoz kötnék. A jogosítványhoz bonyolult vizsgákon át lehet eljutni, de gondoskodnának róla hogy 1 sikeres vizsgához legalább 3-szor kelljen próbálkozni.
  14. Csak külön-külön lehetne kapni szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt, prezentáció készítőt és levelező programot. Egyben semmiképp.
  15. Mivel a szövegszerkesztő fejlesztését idős közlekedésmérnökök vezetnék régi módszerekkel, ezért minden szövegszerkesztő mellé egy csomag papírt és egy üveg tintát is adnának.
  16. A szövegszerkesztő nem árulna el semmit a dokumentumokról. Nem lehetne tudni a méretét, a szavak és sorok számát, illetve a szerzőt sem. Ezeket külön kérésre sem adnák ki, sőt mindent megtennének hogy titkos maradjon.
  17. Gondosan ügyelnének rá, hogy a szövegszerkesztőben szerkesztett szöveget ne lehessen emailbe átmásolni, illetve emailből szövegszerkesztőbe.
  18. A kétkedőknek elmagyaráznák hogy ez műszakilag nem lehetséges.
  19. A szövegszerkesztő tervezésekor abból indulnának ki, hogy mindenkinek van írógépe, a képernyő karakteres, és a számítógép memóriája 1MB.
  20. A szövegszerkesztő legdrágább része az a modul lenne, ami lehetővé teszi, hogy floppy lemezre mentsük dokumentumainkat.
  21. A kormány x milliárd forintért megvásárolná ezt a modult minden iskolás gyerek számára, majd felhasználná kampánya során mint beváltott ígéret.
  22. Nem lenne support. Bármilyen fellépő probléma esetén oldd meg magad!
  23. Ha túl sok dokumentumon dolgoznál, a szövegszerkesztő összeomlana. Így megóvna attól, hogy a túl sok munkától túlmelegedjen a processzor.
  24. Törvénybe foglalnák, hogy minden hibáért a felhasználó felelős.
  25. A mérnökök nem lennének elérhetőek telefonon, egyáltalán nem is akarnának kommunikálni senkivel a szövegszerkesztőről. Elvégre ez egy „belső szakmai dolog".

Címkék: szoftver vicc közlekedés fejlesztés mérnök

A bejegyzés trackback címe:

https://akocsis.blog.hu/api/trackback/id/tr245211204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása