HTML

ITÉlet

Egy multinacionális cégnél dolgozó informatikai manager szakmai blogja. Észrevételek, tapasztalatok szoftver fejlesztésről, vezetésről, managementről és hatékonyságról itthoni és külföldi példákon keresztül. Az informatikáról másképp...

Utolsó kommentek

  • 232323: Szóval managernek jó lenni, akkor dől a nagy lé, felelősség meg számonkérés sehol. Krém. (2019.10.31. 15:24) Kirúgják-e a menedzsert ha hibázik?
  • Simon Géza: "A következő forradalmi áttörés, nagy dobás, ami megint tőzsdei felfutáshoz vezet, az nem valamilyen informatikai dolog lesz, hanem egészen más." Ha a generic AI nem informatikai, akkor igazad van.... (2018.02.19. 07:01) Az IT jövője
  • pggp: @AnyTink: Köszi, de én csak egy blog olvasó vagyok, aki jól tudja használni a keresőt ;-) (2017.10.17. 07:19) Milyen volt hazaköltözni?
  • AnyTink: @pggp: :) Gratulálok a család bővüléséhez és a sikeres 'hazatelepedéshez'. Mi most gondolkodunk a hazaköltözésen és jó olvasni mások élményéről! Köszönöm az írásod :) (2017.10.16. 18:49) Milyen volt hazaköltözni?
  • pggp: Tulajdonképpen igen, alakult valami: akocsis.com "2017 április, Dália eloször Szentesen" ;-) (2017.06.06. 21:51) Milyen volt hazaköltözni?
  • Utolsó 20

Interneten találtam az alábbi szösszenetet.

Interneten találtam az alábbi szösszenetet.

- Jó napot kívánok uram, látom érdekli ez a fekete színű autó, szeretné esetleg megnézni belülről?

- Hú igen, az jó lenne…

- Máris hozom a kulcsot… kívülről nem sok minden látszik, a sötétített üveg miatt. Abszolút semmi. Ha a rendőr le is fényképezi, nem látni, ki ül benne. Tessék, itt is vagyunk, nyugodtan szálljon be.

- Kényelmes, és elég nagy hely van.

- Igen, különösen nagy hely van a gázt nyomni, és testesebb emberek is kényelmesen elférnek. A műszerfal kialakítása sportos. CD lejátszó és bőrülés szériatartozék. Szabadnom megjegyeznem uram, a bőrülés színe kiválóan megy a suhogós nadrágjához.

- MP3-as zenét tudok lejátszani?

- Természetesen, és bluetooth is van. Ez a jármű 1.8-as motorral van felszerelve. Fontos tudni, hogy műszaki sajátosságok miatt csak a belső sávban használható. Erre külön fel kell hívnunk a vásárlók figyelmét, tudja előírás.

- 1.8-as motor kicsi lesz. Tudja nekem olyan autó kell, amibe belefér a család, de ugyanakkor mindenhova időben odaérek, a munkám miatt. Ugyanakkor legyen sportos is, hiszen reprezentálni is kell.

- Hmm, akkor inkább azt a terepjárót javasolnám, 2 sorral arrébb.

- Jó, nézzük meg.

- Ez az autó elég nagy, garantáltan belefér az egész család. Szép nagy a csomagtartója, és a hátsó helyek is tágasak. A motorra biztosan nem lesz panasz, autópályán 250-nel megy. Terepen is használható, ha mondjuk hétvégén golfozni vagy vadászni megy. Arra azonban figyeljen, hogy esős időben gond lehet a földúttal. Az itt látható tartozékokon felül rendelhető radardetektor, ami képes érzékelni nem csak a Magyarországon használatos összes traffipaxot, hanem az összes kelet-európait. A navigációs rendszer tudja a fix telepítésű traffipaxok helyzetét, és ezeket előre jelzi.

- Mondja, mennyire biztonságos ez az autó?

- Teljesen. A legjobb minőségű számítógép-vezérelt légzsákokkal adjuk. Ezen felül ajánlanám az „Extra biztonság” csomagot, ami tartalmazza a kék lámpát, az automatikus reflextor villogót és a satuféket. Ha az autópályán 100 méterre megközelíti az Ön előtt haladó járművet, a reflektor automatikusan elkezd villogni, amíg a másik jármű le nem húzódik. A satufék biztosítja a megfelelő követési távolságot: ha valaki túlságosan megközelítené Önt hátulról, akkor lefékez, így tudatosítva a másikban a veszélyt.

- Vadrácsuk van?

- Igen, természetesen, de az nem része a csomagnak. A rács karnyi vastag rozsdamentes krómacél. 3 év garanciát adunk rá, hogy bármi is jöjjön szemből – vad, gally, nyugdíjas vagy egy kisautó – az Ön autóján egy karcolás sem lesz.

- Biztos, hogy elég gyors ez az autó? Már mondta, hogy mennyit bír autópályán, de mi a helyzet nagyvárosban? Semmi kedvem sincs Pesten dugóban ácsorogni.

- A naviban van TMC, ezért mindig tudni dogja, merre kerülje el a dugókat. Ezen felül ajánlanám a „Nagyváros” csomagot, ami tartalmaz egy speciális engedélyt, amivel villamossíneken és buszsávban is közlekedhet. Egyszerűen csak megkerüli a sort, és kész!

- Hú, ez jól hangzik? És hogy működik?

- Az engedély egy zöld kis igazolás, amit mi adunk ki. Ha a rendőr megállítja, csak megmutatja, és mehet tovább. A rendszámot regisztráljuk az adatbázisban, tehát a közlekedési kamerák automatikusan felismerik és mehet.

- Leállósáv?

- Igen, elfelejtettem mondani, hogy ez érvényes autópályán a leállósávra is.

- És ha jön a mentő?

- Akkor Önnek van elsőbbsége. A mentő félreáll, Ön pedig halad.

- Látom, ez a kiállított darab szlovák rendszámot kapott, de gondolom az enyém magyar lesz.

- Csak ha kéri. Némi felárért kaphat szlovák, cseh, osztrák, német, thaiföldi, amerikai vagy madagaszkári rendszámot is. Sokan kérnek tőlünk zimbabwei rendszámot a különleges díszítés és egyediség miatt. Egy ilyen rendszámmal sokkal könnyebben lehet megtalálni a parkolóban az autóját. Ha mindenképpen magyar regisztrációt kér, akkor – szintén felárért – kapható diplomata rendszám. Közúti ellenőrzés során nagyon praktikus – a rendőr meglátja, és továbbot int.

- Azt hiszem tetszik. Mennyibe kerülne egy ilyen terepjáró?

- Most van rá egy akció, ezért kedvezményesen 10.400.000 forint. Ha még ma rábólint, akkor adok ajándékba egy eredeti rokkantkártyát, amivel itthon és külföldön bárhol ingyen parkolhat korlátlan ideig.

- Nem is rossz ár. Még gondolkodok rajta, lehet hogy délután visszanézek.

- Örömmel várjuk. Banki átutalással kíván fizetni?

- Készpénz. Áfás számlát tudnak adni?

- Természetesen.

- Akkor jövök. Viszontlátásra!

Címkék: humor

A bejegyzés trackback címe:

https://akocsis.blog.hu/api/trackback/id/tr865211555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása