HTML

ITÉlet

Egy multinacionális cégnél dolgozó informatikai manager szakmai blogja. Észrevételek, tapasztalatok szoftver fejlesztésről, vezetésről, managementről és hatékonyságról itthoni és külföldi példákon keresztül. Az informatikáról másképp...

Utolsó kommentek

  • 232323: Szóval managernek jó lenni, akkor dől a nagy lé, felelősség meg számonkérés sehol. Krém. (2019.10.31. 15:24) Kirúgják-e a menedzsert ha hibázik?
  • Simon Géza: "A következő forradalmi áttörés, nagy dobás, ami megint tőzsdei felfutáshoz vezet, az nem valamilyen informatikai dolog lesz, hanem egészen más." Ha a generic AI nem informatikai, akkor igazad van.... (2018.02.19. 07:01) Az IT jövője
  • pggp: @AnyTink: Köszi, de én csak egy blog olvasó vagyok, aki jól tudja használni a keresőt ;-) (2017.10.17. 07:19) Milyen volt hazaköltözni?
  • AnyTink: @pggp: :) Gratulálok a család bővüléséhez és a sikeres 'hazatelepedéshez'. Mi most gondolkodunk a hazaköltözésen és jó olvasni mások élményéről! Köszönöm az írásod :) (2017.10.16. 18:49) Milyen volt hazaköltözni?
  • pggp: Tulajdonképpen igen, alakult valami: akocsis.com "2017 április, Dália eloször Szentesen" ;-) (2017.06.06. 21:51) Milyen volt hazaköltözni?
  • Utolsó 20

Avagy mennyire mobil az informatikus? (főleg ha magyar)

Avagy mennyire mobil az informatikus? (főleg ha magyar)

Azt tartják a magyar emberről, hogy nem mobil. Ami azt jelenti, hogy szükség esetén nem költözik el. Mondjuk Szegeden lakik és ott keres munkát, de eszébe sem jut mondjuk a Debrecenben elérhető állásokat megnézni.

Mindenki a saját lakhelye környékén keresgél – igaz ez mind a munkáltatókra, mind a munkavállalókra.

Ez azt eredményezi, hogy bizonyos helyeken munkaerőhiány lép fel, miközben az ország másik részében óriási a munkanélküliség. Mindkettő rossz a gazdaságnak. A megoldás az lenne, ha az emberek hajlandóak lennének vándorolni.

Kis kitekintés. Amerikában teljesen normális, hogy a munkaerő vándorol. Mindegy, hogy ki hol lakik, munkája bárhol lehet. Nem ciki például Washingtonból Los Angelesbe költözni, Miamiból Seattle-be, vagy Austin-ból New Orleans-ba. Az ember albérletet keres pár hónapra, odaadja régi háza kulcsát egy ingatlanosnak, házat vesz az új helyen, egy költöztető cégre pedig rábízza a dolgai mozgatását. Minden egyszerű.

Nyugat-Európáról is azt mondják, hogy az emberek könnyen mozognak. Ha valaki mondjuk egy nagy multinál dolgozik Londonban, Párizsban, Belgiumban vagy Rómában, akkor könnyen előfordulhat, hogy pár évre külföldre küldik valamelyik regionális irodába vagy leányvállalathoz.

A felsővezetői szinten pedig nincs válogatás – az ember megy a munka után, nem fogják a cég főhadiszállását a vezér lakhelyére költöztetni.

Úgy tűnik tehát, a magyar ember nem mobil, a külföldi pedig igen – azonban a képlet nem ilyen egyszerű.

Először is hazánk sajátossága, hogy túl nagy Budapest dominanciája. Bizonyos szakmával, bizonyos tapasztalattal csak Budapesten lehet érvényesülni. Aki ebben a körben mozog, az nem fog egy adott munka miatt vidékre költözni – mert mi van, ha az a munka nem jön be?

Aki viszont vidéken találta meg a számítását – például mert imádja a madárcsicsergést vagy utálja a pesti flasztert – az nem fog Budapestre költözni egy munka miatt.

Sajnos nincs átmenet. Miközben Budapest az európai nagyvárosok sajátosságait mutatja (turizmus, külföldiek, szmog, parkolási problémák, lakásárak), aközben Szeged, Debrecen, Miskolc és Pécs még „vidéknek” számit, a maguk vidéki tempójukkal. Ha nem lennének ekkora különbségek, akkor az emberek mobilabbak lennének, hiszen akkor a költözés nem jelentene életminőség változást.

A költözés másik aspektusa az, hogy miközben a Magyarországra érkező külföldiek ideiglenes jelleggel jönnek (például 1-2 év kiküldetés, igen jó pénzért és jövőbeli előléptetés reményében), addig nekünk magyaroknak minden költözés végleges. Ha mondjuk egy angolt az anyavállalat elküldi Budapestre az itteni leányvállalatot vezetni, és azt jól csinálja, akkor 1-2 év múlva esélye lehet egy zsíros pozícióra Londonban és hazaköltözik. Ellenben ha egy magyar költözik Londonba, és éveik jól teljesít – nos akkor azt nyeri meg vele, hogy hosszabb távon is ott maradhat. A különbség gondolom érthető.

A harmadik dolog a költözéssel kapcsolatban a családi kötelék. Kelet-Európában kimondottan erős a család összetartó ereje. A család egy helyen van, nem ritkán a már felnőtt gyerekek a szüleikkel élnek (2 generációs ház), a családtagok segítik egymást. Még ha a család tagja nem is ugyanott laknak, de rendszeresen találkoznak.

Számunkra ez természetes, de nem természetes mondjuk az amerikaiaknak. Ott például az a jellemző, hogy a gyerekek a felnőttkort elérve „kirepülnek a fészekből”, mondjuk 1000 vagy még több mérföld távolságra, és évente egyszer találkoznak (nem karácsonykor, hanem hálaadáskor).

És végül a legfontosabb: a felsorolt sztereotípiák nem feltétlenül igazak. A nyugati civilizáció mobilitása – legalábbis földrajzi értelemben véve – nem annyira erős, mint gondoljuk. Nyugat-Európában és az USA-ban is bőven találunk olyanokat, akik bizony nem szívesen hagyják el szülővárosuk határait. Egy nyugat-európai anya ugyanannyira nem akarja idegen országban megszülni kisbabáját, mint egy kelet-európai. A nagyon mobilnak tartott nyugat-európai menedzserek között is találni olyanokat, akik nem akarnak költözni, vagy legfeljebb csak rövid időre.

Címkék: költözés mobilitás kivándorlás

A bejegyzés trackback címe:

https://akocsis.blog.hu/api/trackback/id/tr195211773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsoldos Peter · http://zsoldosp.blogspot.com 2011.11.16. 22:26:42

A cikk eleje és közepe között elveszett az az opció (vagy csak nekem), hogy lehet céget váltva is külföldre költözni, s ez hazatérve, új pozíció keresésekor magasabb státuszt is eredményezhet - persze ez inkább lehet jellemző a karrier elején-közepén, mint felsővezetőknél.

takacsot · http://www.qualityontime.eu 2011.11.17. 08:52:50

Személyes ismerőseim tapasztalatiból azt szűrtem le, hogy a nem magyarországi munka akkor válik igazán teherré, ha a családi élet nem rendezett. Azok, akik egy egyébként kellemes és élvezetes külföldi munka kapcsán "hazajöttek" kivétel nélkül családi okokból tették. - nem volt párkapcsolata és feleséget akart - a szülők mobilitása olyan kicsi volt, hogy ők nem mentek látogatni és erősen ragaszkodtak a felnőtt gyerekükhöz - a feleség nem dolgozott kint, unatkozott - a pár nem talált szakmailag kielégítő munkát - család marad Magyarországon és a férj rendszeresen hazajár (ez borzasztó koncepció, rosszabb, mint a kamionosok) Ám az, aki egy kiegyensúlyozott családdal költözött, vagy "felvilágosult", "utazóképes" szülőkkel rendelkeznek még nem tértek vissza. Azért valljuk be: itt Európában pár óra alatt, viszonylag olcsón el lehet jutni egyik országból a másikba. Aki külföldön dolgozik (tipikusan jobb bérezésért) annak megoldani egy pár ezer forintos repülőjegyet hogy meglátogass a szüleit nem okozhat gondot. Érdekesség: Többet találkozunk barátainkkal, miután kiköltöztek külföldre, mint amíg egymás mellett éltünk. Jobban odafigyelünk és jobban értékeljük a kapcsolatokat és emiatt tartalmasabbak is lettek.

Ismeretlen_102125 2011.11.17. 09:19:27

@Zsoldos Peter: Valóban igaz, hogy cégváltással nagyobb a szabadság, de ugyanaz a probléma lép fel: ha sikerült külföldön megvetni a lábunkat, akkor azzal megnehezítjük a hazatérést. Szerintem a külföldi munka nem jelent automatikusan itthon jobb állást (mármint ha nem ugyanazon cégcsoporton beüli mozgásról beszélünk).

Zsoldos Peter · http://zsoldosp.blogspot.com 2011.11.17. 10:54:49

@akocsis 1. az áttelepőlés, mint írtad, elsősorban logisztikai kérdés, a döntés meghozatala pedig inkább egyénfüggő (ahogy @takacsot mondta) 2. a magasabb státuszt személyes tapasztalatból nem tudom megerősíteni (cáfolni sem), de nem tudományos alaposságú kutatás alapján (értsd: amit láttam, illetve imserősöktől hallottam), ez előfordul - sok cég szereti, ha a leendő alkalmazottnak van külföldi tapasztalata, s ha valaki külföldön volt csapatvezető, az adott esetben szimpatikusabb, mintha itthon a GipszJakab Kft-nél lett volna ugyanaz. De azt én sem mondtam, hogy automatikusan jobb állást jellentene.
süti beállítások módosítása