HTML

ITÉlet

Egy multinacionális cégnél dolgozó informatikai manager szakmai blogja. Észrevételek, tapasztalatok szoftver fejlesztésről, vezetésről, managementről és hatékonyságról itthoni és külföldi példákon keresztül. Az informatikáról másképp...

Utolsó kommentek

  • 232323: Szóval managernek jó lenni, akkor dől a nagy lé, felelősség meg számonkérés sehol. Krém. (2019.10.31. 15:24) Kirúgják-e a menedzsert ha hibázik?
  • Simon Géza: "A következő forradalmi áttörés, nagy dobás, ami megint tőzsdei felfutáshoz vezet, az nem valamilyen informatikai dolog lesz, hanem egészen más." Ha a generic AI nem informatikai, akkor igazad van.... (2018.02.19. 07:01) Az IT jövője
  • pggp: @AnyTink: Köszi, de én csak egy blog olvasó vagyok, aki jól tudja használni a keresőt ;-) (2017.10.17. 07:19) Milyen volt hazaköltözni?
  • AnyTink: @pggp: :) Gratulálok a család bővüléséhez és a sikeres 'hazatelepedéshez'. Mi most gondolkodunk a hazaköltözésen és jó olvasni mások élményéről! Köszönöm az írásod :) (2017.10.16. 18:49) Milyen volt hazaköltözni?
  • pggp: Tulajdonképpen igen, alakult valami: akocsis.com "2017 április, Dália eloször Szentesen" ;-) (2017.06.06. 21:51) Milyen volt hazaköltözni?
  • Utolsó 20

Milyen dolgokra figyeljünk oda decemberben?

Milyen dolgokra figyeljünk oda decemberben?

Tehát a tanácsok:

- Decemberben kerüljünk mindenféle repülést. A síelők és a karácsonyra hazarepülők miatt elképzelhetetlen tömeg lesz, hosszú sorok, késések és idegesség.

- Ha mégis repülni kell, akkor minél korábban.

- Ne az utolsó gépre vegyünk jegyet, hanem az utolsó előttire – ha törölnék a gépünket, még lesz egy esélyünk.

- Plusz váltás ruha, arra az esetre ha véletlenül ottragadnánk.

- A wifi-vel ellátott notebook a legjobb barátunk a reptéren. Gyorsabban lehet vele jegyet átrakni, mintha sorba állnánk a pult előtt.

- Ha a gépünk indul, az még nem jelent semmi – a káoszt nem az időjárás okozza, hanem az, hogy a rendszer összeomlik. Lehet hogy a gép maga megy, de az utasokat nem engedik fel.

- Felesleges az ügyfélszolgálatot hívni, decemberen túl sok a hívás, ezért nem tudják az ügyünket fogadni.

- Nyomás alatt a nagy légitársaságok rendszere összeomlik, a kicsiké viszont továbbra is üzemel. Káosz esetén kerüljük a nagyokat.

- Decemberben kerüljünk mindenféle üzleti utat.

- Ha látszik, hogy nem indul a gépünk, akkor azonnal szállodát keresni – estére már nem lesz szabad szoba, és csak a pad alatt lehet aludni.

- Káosz esetén ne várjunk arra, hogy majd a légitársaság hazavisz – ők arra várnak, hogy a probléma majd magától megoldódik. Segítséget nem fogunk kapni.

- Ne repüljünk decemberben.

- A régi elavult orosz gépek nagyon jól repülnek hideg időben, szemben a csúcstechnológiával készült legmodernebb utasszállítókkal.

- Ha mégis repülnünk kellene decemberben, semmiképpen se átszállással – fennáll a kockázata, hogy ottragadunk vagy nem érjük el a csatlakozást.

- Decemberben nem az a legnagyobb gond, hogy rossz az idő és késnek a gépek, hanem az, hogy utána nem lesz hely a következő járatra – minden járat dugig van karácsonyra hazaindulókkal.

- A félreeső kis repterek hidegben is gond nélkül üzemelnek, szemben a nagyokkal.

- Ha repülünk decemberben valahová, akkor semmiképpen se szigetre! Amíg a kontinensen maradunk, addig autóval és vonattal bárhonnan haza lehet jutni 1 nap alatt.

- A karácsonyi bevásárlást célszerű utazás előtt elintézni, biztos ami biztos.

- Dombornyomott bankkártya. Kettő.

- Telefon. Kettő. Telefontöltővel.

A bejegyzés trackback címe:

https://akocsis.blog.hu/api/trackback/id/tr315211463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roland Hesz 2011.01.06. 21:50:10

" Dombornyomott bankkártya. Kettő. " Nagy-Britannia esetén chip card. A lehúzóst az esetek nagy részében képtelenek kezelni. :)

Ismeretlen_102125 2011.01.07. 09:07:00

A dombornyomott kártya viszont kiválóan alkalmas internetes repjegyvásárlásra :)

Roland Hesz 2011.01.07. 15:47:19

Az igaz, viszont kaját venni mikor már 10 órája a reptéren ülsz: felbecsülhetetlen :D
süti beállítások módosítása