HTML

ITÉlet

Egy multinacionális cégnél dolgozó informatikai manager szakmai blogja. Észrevételek, tapasztalatok szoftver fejlesztésről, vezetésről, managementről és hatékonyságról itthoni és külföldi példákon keresztül. Az informatikáról másképp...

Utolsó kommentek

  • 232323: Szóval managernek jó lenni, akkor dől a nagy lé, felelősség meg számonkérés sehol. Krém. (2019.10.31. 15:24) Kirúgják-e a menedzsert ha hibázik?
  • Simon Géza: "A következő forradalmi áttörés, nagy dobás, ami megint tőzsdei felfutáshoz vezet, az nem valamilyen informatikai dolog lesz, hanem egészen más." Ha a generic AI nem informatikai, akkor igazad van.... (2018.02.19. 07:01) Az IT jövője
  • pggp: @AnyTink: Köszi, de én csak egy blog olvasó vagyok, aki jól tudja használni a keresőt ;-) (2017.10.17. 07:19) Milyen volt hazaköltözni?
  • AnyTink: @pggp: :) Gratulálok a család bővüléséhez és a sikeres 'hazatelepedéshez'. Mi most gondolkodunk a hazaköltözésen és jó olvasni mások élményéről! Köszönöm az írásod :) (2017.10.16. 18:49) Milyen volt hazaköltözni?
  • pggp: Tulajdonképpen igen, alakult valami: akocsis.com "2017 április, Dália eloször Szentesen" ;-) (2017.06.06. 21:51) Milyen volt hazaköltözni?
  • Utolsó 20

Január 1-én visszatekintés az előző évre.

Január 1-én visszatekintés az előző évre.

Milyen volt a blog szempontjából 2011?

2008 szeptemberében indult a blog, és azóta a látogatottság folyamatosan növekszik. Ebben az évben különösen sokan olvasták – és szóltak hozzá – a bejegyzésekhez – amit ez úton köszönök a Kedves Olvasóknak.

A statisztikák előtt két dologra hívnám fel a figyelmet:

- A freeblog által nyújtott statisztika év közben változott, ezért nem tudom pontosan, az adatok mennyire pontosak, és tartalmazzák-e a váltás előtti adatokat.

- Néhány hónapja történt egy műszaki esemény, ami miatt az olvasói megjegyzések elvesztek. A bejegyzéseket sikerült visszaállítani, de nem világos, hogy ennek mi lett a kihatása a statisztikára (újraindult-e a számláló vagy sem).


Ennyi bevezetés után következzenek a statisztikák!

2011-ben legtöbbet olvasott bejegyzések:

1.

Informatikus fizetések 2009 végén

2.

Agilis fejlesztés multi környezetben

3.

Ne tudd meg munkatársad fizetését

4.

Mi az a csapatmunka?

5.

Kell-e versenyeznie a magyar informatikusnak a külföldivel?

6.

A külföldi munka előnyei és hátrányai

7.

Informatikusok hazánkban: hiány vagy többlet?

8.

Miért nincs fejlesztőcégünknek magyarországi fejlesztőközpontja?

9.

Szoftver szerzői jog

10.

Az udvarias manager

Látható, hogy a legtöbb látogatás régi, 2011 előtt íródott cikkek hozták, azaz a téma vonzza a látogatókat. A felsorolt cikkek mindegyike rázós, komoly szakmai témákat boncolgat, számos vitával és olvasói véleménnyel.


2011-ben legtöbb látogató érkezett a következő domain-ekről:

1.

www.hwsw.hu

2.

www.facebook.hu

3.

forum.index.hu

4.

www.freeblog.hu

5.

www.startlap.hu

6.

www.dobogokovek.hu

7.

www.twitter.hu

8.

forum.portfolio.hu

9.

t.co

10.

letezo.freeblog.hu

A HWSW szakmai portálról jön a legtöbb látogató – ami nem is csoda, hiszen a portál profilja hasonló (informatika). A Facebook és az index fórumos hivatkozás az Olvasóknak köszönhető, akik egy-egy cikket megosztanak.


2011-ben legtöbbet keresett kulcsszó:

1.

mérnök informatikus fizetés

2.

csapatmunka

3.

informatikus fizetés

4.

előadás

5.

morgan stanley fizetés

6.

csapatmunka előnyei

7.

rendszerszervező

8.

szoftverfejlesztési szerződés

9.

filmajánló 2010

10.

külföldi munka előnyei

A fizetés mindig is fontos volt, de már sikerült szakmai kulcsszavaknak is felkerülni a listára. Sokat írtam annak idején informatikai szerződésekről, akinek hirtelen erre van szüksége az megtalál. A filmajánlós és a Dobogó kövek találata miatt érdemes lenne meggondolni, mekkora esélyem van blogversenyt nyerni informatikai blogként és mennyi filmblogként.

 

Meg nem erősített hírek szerint az ITÉlet a freeblog 64. leglátogatottabb blogja.

 

Ezek voltak hát a számok. Személy szerint úgy érzem, hogy ez az év nagyon sikeres volt. A látogatottság növekedésén felül a blog kezd beépülni a magyar informatikai közösségbe. A blog íráson keresztül sok értékes emberrel ismerkedhettem meg. És sokat is tanultam, főleg akkor, amikor valamit hibásan írtam, és egy-egy kritikus olvasó helyre tett.

A bejegyzések számát tekintve talán elmondható, hogy rekord volt ez az év (lehetőség szerint minden munkanap igyekeztem valamit írni). Remélhetőleg a szakmai nívót is sikerült tartani, esetleg picit növelni. 2012-ben talán nem lesz ennyi bejegyzés, de a szakmai színvonalra ügyelni fogok. (Megfelelő tartalmat csak akkor tudok hozni, ha élmények érnek – vagyis a publikáció száma attól függ, mennyire lesz „izgi” a 2012-es év.)

Valaki azt kérdezte, hogy mikor lesz fizetős a tartalom. Nem lesz fizetős, mert itt a tapasztalatok, élmények megosztása a fontos. Ugyanezen ok miatt szoktam ingyen engedélyezni mások számára, hogy ITÉlet tartalmat felhasználjanak (forrás hivatkozással persze).


Boldog Új Évet!

Sikerekben gazdag 2012-t kívánok mindenkinek!

Címkék: blog statisztika 2011

A bejegyzés trackback címe:

https://akocsis.blog.hu/api/trackback/id/tr675211788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktor 2012.01.03. 11:05:08

BUÉK meg minden jó. Várom türelmetlenül a tartalmakat :-)

Péter 2012.01.03. 18:02:08

Én RSS-ből olvaslak, hisz a teljes bejegyzést megkapom, ritkán jövök az oldalra. A statisztikába így nem kerül bele melyiket olvasom el. BUÉK!

Ismeretlen_93048 2012.01.04. 22:10:11

régóta töprengek azon, hogy a freeblog statisztika kizárt, hogy hiteles legyen. egy időben pl. rendszeresen 0 látogatót jelzett a blogomon, padig akkoriban még én is naponta többször nézegettem. érdemes talán így év elején beépíteni egy megbízható számlálót, akkor a jövő évi összefoglalás már valós adatokkal mehet. (jómagam mindig is lusta voltam bindzsizni vele, pedig érdekelne, mekkora eltérést mutatna.)
süti beállítások módosítása